Scholing

GEZIEN DE CORONA COVID-19 PANDEMIE HEBBEN WIJ BESLOTEN OM PAS VOORJAAR 2021 DIALOOGMODELSCHOLING IN BUNDE AAN TE BIEDEN

Het Dialoogmodel is als hulpmiddel ontwikkeld door Jac Maurer en George Westermann om op een overzichtelijke manier tot een gedeeld verhaal te komen, hetgeen ‘samen beslissen’ vergemakkelijkt. Het is een methodiek die visies, verhalen, hulpvragers en hulpverleners verbindt als basis voor een gedeeld zorgproces.

Met het Dialoogmodel zet je als hulpverlener in de jeugd-, volwassenen- en ouderenzorg [jeugdzorg en GGZ] je kennis en kunde met meer voldoening in voor hulpvragers en jezelf. Ook ondersteunt het de samenwerking tussen jou en je collega’s. Hulpverleners die het model gebruiken, vinden dat ze zo effectiever, doelmatiger en fijner werken. Hulpvragers voelen zich beter begrepen, gehoord en gezien en ervaren meer samenwerking en houvast. Door samen met concrete, waardevolle doelen aan de slag te zijn, nemen hoop en vertrouwen op een goede uitkomst toe. Wij horen vaak: ‘zo samen werken is niet alleen waardevoller maar ook leuker!’.

Je kunt een scholing Dialoogmodel in de School voor systemische opleidingen in Bunde (L) en op eigen locatie volgen. Hieronder vind je meer informatie over diverse vormen van scholing. Je kunt je voor een van de scholingsmogelijkheden aanmelden door je gegevens (naam, discipline, emailadres en telefoonnummer) en voorkeur scholing naar ons te mailen. Wij nemen dan contact op om samen de inschrijving te bespreken en af te handelen

email: info@schoolvoorsystemischeopleidingen.nl

 

Scholing informatie

Je kunt je als beginner inschrijven voor een driedaagse basiscursus. Ben je al meer vertrouwd met de Dialoogmodelmethodiek, dan kun je een opfrisdag volgen. Ook blijft het mogelijk om als voltallig team de basiscursus te volgen op eigen locatie.

DRIEDAAGSE BASISCURSUS DIALOOGMODEL 

Doelgroep Hulpverleners in de jeugd-, volwassenen- en ouderenzorg  [jeugdzorg en GGZ] 

Inhoud Je verwerft inzicht in de kenmerken en toepassingsmogelijkheden van het Dialoogmodel. Na afloop kun je van aanmelding tot afronding van de zorg het Dialoogmodel toepassen in de samenwerking met hulpvragende systemen en collega’s.

Werkvormen Theoretische toelichting; oefenen aan de hand van eigen casuïstiek met het ordenen van gegevens; het vertalen ervan naar betekenisvolle kernwoorden; het toepassen van de gevisualiseerde dialoog als ondersteuning bij afgestemde communicatie en samenwerking met hulpvragende systemen en ook met collega’s onderling.

Docenten  Nicole Bogie, GZ psycholoog, Jac Maurer, klinisch psycholoog/psychotherapeut, Marjolijn Span, klinisch psycholoog i.o., Marco Visser, systeemtherapeut, Ties de Veen, psycholoog, George Westermann, kinder- en jeugdpsychiater/psychotherapeut.

Tarief 555 euro voor de gehele scholing, inclusief diverse werkformats en het Praktijkboek gedeelde besluitvorming in de GGZ. Kracht van verhalen, beeld en dialoog. Houten: BSL. J.M.G. Maurer & G.M.A. Westermann (2018). Inclusief gezamenlijke lunch.

Praktische informatie: Locatie en data Locatie: School voor systemische opleidingen. Schoolpad 7, 6241 CK Bunde. De locatie ligt vlak bij het NS-station Bunde waar je ook gratis kunt parkeren. Data: VOLGEN Tijd: 9.30 u – 17 u, 1 uur lunchpauze, waarin gezamenlijk wordt geluncht.

DRIEDAAGSE BASISCURSUS ALS TEAM OP EIGEN LOCATIE  Het is mogelijk om als team te worden geschoold in het Dialoogmodel op eigen locatie. Hiervoor gelden aangepaste tarieven.

EENDAAGSE OPFRISCURSUS DIALOOGMODEL

Doelgroep  Hulpverleners in de jeugd-, volwassenen- en ouderenzorg [jeugdzorg en GGZ] die al (enigszins) vertrouwd zijn met het Dialoogmodel en toe zijn aan een update, reflectie en/of verdere verdieping zoeken.

Inhoud Als start van de dag bepalen wij samen in dialoog het programma rekening houdend met specifieke wensen en behoeften.

Werkvormen Samen vooral praktisch oefenen aan de hand van eigen casuïstiek en leren van elkaars ervaringen.

Docenten  Nicole Bogie, GZ psycholoog, Jac Maurer, klinisch psycholoog/psychotherapeut, Marjolijn Span, klinisch psycholoog i.o., Marco Visser, systeemtherapeut, Ties de Veen, psycholoog, George Westermann, kinder- en jeugdpsychiater/psychotherapeut

Tarief 210 euro, inclusief werkformats en het Praktijkboek gedeelde besluitvorming in de GGZ. Kracht van verhalen, beeld en dialoog. Houten: BSL. J.M.G. Maurer & G.M.A. Westermann (2018). Inclusief gezamenlijke lunch.

Praktische informatie: Locatie en data  Locatie: School voor systemische opleidingen. Schoolpad 7, 6241 CK Bunde. De locatie ligt vlak bij het NS-station Bunde waar je ook gratis kunt parkeren. Datum: VOLGT. Tijd: 9.30 u – 17 u, 1 uur lunchpauze, waarin gezamenlijk wordt geluncht.